Resultaten voor digid assessment

 
digid assessment
Laat uw DigiD-aansluiting op tijd toetsen aan de hand van een pentest Ordina.
Deze beveiligingsnorm geldt sinds 2017 en zorgt ervoor dat het gebruik van DigiD als authenticatiemiddel veilig en betrouwbaar is. Dit betekent praktisch dat een organisatie ieder jaar een ICT-beveiligingsassessment DigiD moet laten uitvoeren, aldus Leonie Bourgondiƫn, die werkzaam is bij Ordinas Cybersecurity Compliance. Dit assessment vindt plaats op basis van een IT-audit en een pentest, waarna de organisatie de IT-auditrapportage aanlevert bij Logius die toezicht houdt op het tijdig naleven van de assessmentplicht en de assessmentrapportage beoordeelt.
How do I use online government services in the Netherlands? Business.gov.nl. Logo of the Dutch government. European Commission Point of Single Contact.
Using online government services in the Netherlands. This information is provided by. Netherlands Chamber of Commerce, KVK. If you intend to do business in the Netherlands and want to make use of online services by the Dutch government, you need a digital identity. In the Netherlands, government organisations use eHerkenning, DigiD and eIDAS. Find out what they are for and how to apply. On this page. eHerkenning eRecognition is a standardised login system for businesses. With eHerkenning you can make use of online government services for your business. For example, if you want to apply for a permit, subsidy or assessment applications.
ICT beveiligingsassessment DigiD ConanDoyle.
AVG Quick scan. Certificering tegen ISO/IEC 27001. ICT beveiligingsassessment DigiD. Opstellen intern beleid meldplicht datalekken. Opstellen interne gedragscode. Quick Scan Zorg. Quick scan privacy gap. Uitvoeren security audit. Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst BIR. Uitvoeren Privacy Impact Assessment PIA. Certificering tegen NEN7512.
DigiD Assessment SECWATCH.
Ook nemen wij een specifiek DigiD-hoofdstuk op, waarin we onze resultaten linken aan de DigiD-beveiligingsnorm van Logius. WAAROM KIEZEN ONZE KLANTEN VOOR EEN SECWATCH DIGID PENTEST? Wij zijn sinds 2005 een zeer gerenommeerd Nederlands cybersecurity bedrijf. Onze ethische hackers zijn gecertificeerd en gemotiveerd en beschikken over actuele kennis van bedreigingen voor webapplicaties. Alle bevindingen worden door onze consultants handmatig geclassificeerd en uitgewerkt. De testen voeren wij conform de handreiking van de NOREA uit. We lichten alle bevindingen duidelijk toe voor de auditor. Vrijblijvende intake voor uw DigiD penetratietest vraagstuk. Compliance Privacy Audits. Security Awareness Training. AVG Privacy Audit.
Lost Lemon geslaagd voor ICT-beveiligingsassessment DigiD Lost Lemon.
Het assessment resulteert in een rapportage waarin is opgenomen dat de beveiliging voldoet aan de norm van het DigiD-assessment. Eventuele bevindingen die tijdens het assessment worden gedaan, moeten eerst verholpen worden voordat dit rapport wordt afgegeven. Zo waarborgt Logius dat het gebruik van DigiD voor de burgers veilig en betrouwbaar blijft.
Heeft u een DigiD aansluiting, laat deze voor 1 mei door ons controleren WVDB Adviseurs Accountants.
Dit assessment dient te worden uitgevoerd door een geregistreerde IT-auditor RE. Binnen WVDB werken meerdere IT-auditors met ruime ervaring in het uitvoeren van audits. In het assessment toetsen we of uw webpagina's, systeemkoppelingen en infrastructuur welke met DigiD zijn gekoppeld, aan de gestelde eisen voldoen.
GemeenteOplossingen DigiD.
tpm-verklaring bespaart ons veel tijd en geld." U ontvangt bij uw DigiD-aansluiting een TPM-verklaring die uw verplichte audit aanzienlijk makkelijker maakt. U bent hier: Home // Producten // Integratie // DigiD. Met DigiD kunnen uw inwoners zich identificeren. Voor het online bestellen van bepaalde producten is DigiD verplicht.
Logius: geen onveilige situatie met DigiD-aansluiting coronatest.nl Security.NL.
GGD GHOR, de koepelorganisatie van de GGD'en' en GHOR-bureaus, maakt voor de website coronatest.nl gebruik van DigiD. Burgers kunnen daarmee op de website inloggen voor het maken van een testafspraak of het bekijken van hun testuitslag. Uit een assessment die Logius uitvoerde blijkt dat coronatest.nl op zes punten niet voldoet aan de beveiligingseisen die voor het gebruik van DigiD gelden.
GV Centric Samen verbeteren en versterken Afspraken ICT-Beveiligingsassessments DigiD.
Afspraken ICT-Beveiligingsassessments DigiD. Onlangs zijn door de VNG, IBD, VIAG, Logius en NOREA afspraken gemaakt over de ICT-Beveiligingsassessments DigiD 2015. Als GV Centric zijn wij nauw betrokken in de voorbereidingen welke geleid hebben tot deze afspraken. Zoals aangegeven in ons eerdere nieuwsbericht van 11 december 2014 spelen wij een niet onbelangrijke rol in dit proces. Uiteraard zullen wij op grond van de gemaakte afspraken, in overleg gaan met Centric om ons verder voor te bereiden op het assessment 2015.
Preciezere richtlijnen voor DigiD-assessments bij gemeenten Binnenlands Bestuur.
We zijn eruit met NOREA, maar wellicht nog niet helemaal met Logius. Logius is als beheerder van DigiD belast met het binnenhalen van alle DigiD-assessmentrapporten en moet van de minister strikter handhaven. NOREA zal ook zorgen voor een escalatieprocedure voor als de auditor en de DigiD-gebruikende organisatie er onderling niet uit komen.
DigiD Audit, ICT-beveiligingsassessments Advies 2-Control Breda.
Maatregelen treffen Voer na aanleiding van de pre-audit zelf de noodzakelijke maatregelen door om uw systemen beter te beschermen tegen misbruik van buitenaf. Penetratietest Pentest uitvoeren Indien u eigen hosting of softwareontwikkeling uitvoert dient u een penetratietest ethical hacking test uit te laten voeren op uw webomgeving als onderdeel van de eisen. Hierbij wordt uw informatiesysteem gecontroleerd op hun kwetsbaarheid en ontvangt u een rapport met bevindingen. Wij adviseren hiervoor gebruik te maken van Dong-IT. Bekijk hier de verschillende aanbiedingen voor penetratietesten. Neem zelf maatregelen om de bevindingen uit de pentest op te volgen en op te lossen. Als uit de pentest blijkt dat in uw omgeving hoge risico's' aanwezig zijn dan dienen deze vooraf aan de audit te worden opgelost.
NOREA de beroepsorganisatie van IT-Auditors.
Het normenkader voor het ICT beveiligingsassessment DigiD is gebaseerd op de beveiligingsrichtlijnen voor webapplicaties van het NCSC. Het NCSC heeft deze richtlijnen medio 2015 vernieuwd. Op basis daarvan heeft Logius een nieuw normenkader vastgesteld en gepubliceerd op 16 december 2016.

Contacteer ons